Föreningen

Åkersberga Sportklubb bildades sommaren 1971. Inom föreningen bedriver vi två sektioner; friidrott och längdskidor. Vi är medlemmar i Svenska Friidrottsförbundet samt Svenska Skidförbundet.

Vi har ca 330 medlemmar i aktiv träning mellan 6-16 år. Friidrott tränar vi under utomhussäsongen på Åkersberga IP (Kungsängen) och i kommunens idrottshallar under inhomhussäsongen.

Längdskidåkning tränar vi upp vid spåren i Domarudden samt Österåkers Golfklubb när tillfälle och möjlighet ges.

Klubben tilldelades 2010 Blå Vågen Stipendiet. Stipenditet är det mest prestigefyllda man kan tilldelas i kommunen. Förutom äran så tilldelades även klubben 100.000 kronor som kommer att investeras i klubbens verksamhet på bästa möjliga sätt.

Funderar du på att börja träna friidrott eller längdskidåkning så är du hjärligt välkommen till vår klubb.

Uppdaterad: 2015-01-19 22:28

Postadress: